چدن نشکن یا چدن گرافیت کروی :
نام چدن نشکن بدلیل رسوب گرافیت به شکل کروی درزمینه آن است.عمل کروی شدن گرافیت درچدن نشکن از طریق افزودن مقادیرجزئی منیزیم به عنوان عنصری کروی کننده به مذابی که دارای ترکیب شیمیایی مشابه چدن خاکستری می باشد انجام می گیرد ولی با درصد گوگرد وفسفر کمتری است بدست می آید. منیزیم تنها عنصری نیست که می تواند نقش کروی کننده داشته باشد.و دلیل استفاده از منیزیم به خاطر جنبه اقتصادی آن است.عناصری نظیر کلسیم ، پتاسیم ، لیتیم ،لانتانیم ،و برلیم نیز می توانند ترغیب کننده گرافیت کروی باشند و عناصری نظیرگوگرد،اکسیژن،هیدروژن،ازت،سرب،تیتانیم،آرسنیک بازدارنده گرافیت کروی باشند. می توانند مانع از گرافیت کروی گردند.و ازعناصر بازدارنده گرافیت کروی می توان به گوگرد ،سرب ،تیتانیم،اکسیژن،هیدروژن،ازت و...اشاره کرد.
چدن نشکن بعد از چدن خاکستری بیشترین مقدار مصرف را در میان انواع چدنها داراست.موارد مصرف زیاد این نوع قطعات به علت ریخته گری راحت، قابلیت انعطاف وچکش خواری بالای آنها، مقاومت در مقابل خوردگی،ماشینکاری خوب به همراه مدول الاستیسیته واستحکام بالا می باشد.
تاریخچه چدن نشکن-چدن گرافیت کروی:
پیدایش چدن نشکن در جهان در سال 1940 میلادی به انجام رسید وپس از تحقیقات وسیعی که تا سال1950 بروی آن انجام گرفت مصرف چدن گرافیت کروی به عنوان یک آلیاژ صنعتی جالب تا سال1960 به 9 برابر افزایش یافت.وتولید چدن نشکن یا همان چدن گرافیت کروی همواره سیر صعودی زیادی داشته است،و در ایران نیز اولین بار در ساخت لوله آب بکار گرفته شده است.
اگر قبلا ثبت نام کرديد ميتوانيد از فرم زير وارد شويد و مطلب رو مشاهده نماييد !